"Hvilken er DIN favorit?", "Hvilken rullevoks er bedst?" og "Hvilken voks skal jeg vælge?" 

3 spørgsmål jeg hyppigt mødes med, og svaret er langt fra simpelt!

For det første skal man jo gøre op med sig selv, hvilken type voks man vil arbejde med; 

Klar-til-brug strips med voks, rulle/patron voks eller spartel/gryde/dåse-voks - og med eller uden brug af strips? (Sidst nævnte, uden brug af strips kan kun fås som spartel/grydevoks). Mulighederne er mange, indenfor voksning, og det gælder jo først og fremmest om, at finde dén type der passer bedst til en selv.

Her vælger jeg dog at fokusere på rullevoksen, og i særdeleshed Perfetta Pink, T3 Naturel, Oliven voks og Rødvins voks.

Først og fremmest, skal man have udstyret i orden, jeg anbefaler følgende som absolut must-have:

En god PreWax, som sørger for at affedte huden, så voksen kan gribe ordentligt fat om hver enkelt hår

En god voksvarmer, (til patroner), personligt er jeg vild med vores E-Ject varmer

Strips, til at aftrække voksen med

En god olie, og/eller lotion til at bruge på huden efter behandling, personligt bruger jeg både efterbehandlings olie og så vores lækre Mermaid Body Gel

God tid (!) Resultatet af en voksbehandling, isør når man gør-det-selv bliver altid bedst, når man kan sidde med det i ro og mag.

Et spejl, så man lettere kan se hvad man foretager sig, uden at skulle bøje og dreje sig i ubehagelige stillinger.

 Man skal også gøre sig klart, hvilken type hud og hår man har. De 4 rullevokse er testet på 3 forskellige typer:

Type 1: Tør og sart hud og fine hår

Type 2: Normal hud og kraftige hår

Type 3: Normal til tør hud og kraftige hår

Ved type nr 1 blev Perfetta Pink og Oliven dømt klart de mest behagelige, begge tager hårene af uden at nive/rive for meget i huden, og efterlader til gengæld huden uden alt for megen rødme og irritation. Begge disse vokse har titanium dioxid i deres formler, som netop giver en cremt kosistens, der gør den lette at lægge på huden og samtidigt sikrer, at voksen er blid at trække af. Oliven voksen er desuden ekstremt allergivenlig og derfor velegnet til meget sart hud.

Ved type 2 var valget svært, alle 4 voks klarede sig super godt, Rødvins voks og T3 Naturel "vandt" på lidt sjove grundlag: Rødvins voks dufter helt fantastisk af vindruesaft, mens T3 var absolut duft neutral. Begge de to "vindere" fik effektivt bugt med den kraftige hårvækst, som forhåbenligt vil blive mindre når først voksrutinen er indkørt.

Ved type 3 var Rødvin og Oliven de bedste, ikke underligt at dette "søskendepar" - begge fra Holiday's Excellent serie - begge blev favoritter til denne type hud/hår, begge disse vokse er ekstremt allergivenlige og oliven er med sit indhold af titanium dioxid rigtig blid mod huden.

Jamen.. er det let selv at gøre?

Rullevoks er super let for gør-det-selv mand/kvinden, der ønsker at vokse ben. Dog er det ikke det nemmeste at bruge til armhuler/ bikinilinje, da man ikke let kan styre mængden af voks, der lægges på huden - her er det nemmere med en traditionel spartelvoks, eller de nemme Elastique-voks som ikke kræver brug af strips (min klare favorit til de mere sarte områder, som eks. bikinilinjen).

Men hvilken voks er så BEDST?

Dette spørgsmål findes der simpelthen ikke et entydigt svar på. Det kommer både an på din hudtype, men så sandelig også din hårtype - der er desværre kun een måde at finde ud af det på, og det er at afprøve det - MEN du er naturligvis altid velkommen til at skrive en mail på info@q-kabinettet.dk og få gode råd.

TIP #1: Vask huden, eller gå i bad, inden du begynder en voksbehandling - det er vigtigt at huden er ren og tør, inden du begynder. På denne måde undgår du at få snavs i porerne under/efter voksning og voksen kan nemmere klæbe til hårene og dermed bliver det hurtigere/nemmere. Brug altid PreWax inden, også selvom du har vasket huden - forarbejdet er mindst lige så vigtigt som selve voksningen!

TIP #2: Brug efterbehandlingsolie lige efter voksning, dels beroliger og nærer det din hud og dels fjerner det eventuelle voksrester fra huden.

TIP #3: Lider du af kraftig hårvækst? Så brug vores Retarding Lotion, én ampul lige efter voksning og én ampul de følgende 5 dage. På denne måde forlænger du virkningen af din voksning og hårene vil ikke vokse så kraftigt tilbage.

TIP #4: Døjer du med skadet/meget sart hud? Så er det uden tvivl vores Eleven Repair Synergy Lotion du skal investere i, den genopbygger huden og er meget drøj i brug; 5-10 dråber er nok til et helt ben!